26 april 2019
18:45

Referat: Farstorps IK - Fagerhults AIK

Match mot Farstorp
Laget kändes taggade inför matchen även att en bil körde lite långt innan den vände nästan i Vetlanda.
Inledningen av matchen var Farstorp riktigt pigga och ivriga at vinna tillbaka bollen tidigt med blandat resultat när dom inte vann boll så blev det frisparkar för dom inte hängde med. Men det gav dom ett övertag första kvarten då dom blev det spelförande laget. Och lyckas även ta ledningen i 6:e minuten genom en drömträff en liten bit utanför straffområdet som Melker var chanslös och fick se segla in fint i vänstra krysset.
Efter första kvarten kommer vi igång mer och det blir jämnare spel där det blir mycket spel på mitten och skapas inte så jätte mycket farliga chanser och dom chanserna som skapas är avsluten tama eller sprida skurar utanför mål.
Sen i 31:a minuten så kommer kvitteringen genom Affe. Fronta slog ut en boll på Affe på vänster kanten som sen rann igenom och skjuter en strumprullare i mål. Bara några minuter senare trillar vi boll runt Farstorps straffområde och Renato dribblar sig in och försöker hitta ett avslut då han blir fälld när en Farstorp spelare försöker bryta och är även på bollen men domaren tycker det är straff. Lite billig straff. Patrick K lägger upp bollen på straffpunkten och sätter sin andra straff på dom två inlandenade matcherna då han slår in den säkert i mitten av målet. Så i den 34e minuten har vi vänt till 2-1.
I 42:a blir Patrick K kapad på mittplan som fick grina lite illa men kom upp på benen igen. Kapningen resulterade till ett gult kort till Farstorps spelaren och även ett gult kort till Andreas Front som hade en språkmiss med domaren.
Vi kommer in i halvlek med en 2-1 ledning. I halvtid gör vi lite byten i försvaret då lite spelare kände sig krassliga och lite trötta.
Farstorp börjar andra halvlek men orkar inte va lika ivriga lika länge innan spelet jämnar ut sig. Farstorp är det laget som lyckas skapa mest chanser utan att skapa så många farliga chanser då försvaret gör det bra och få undan bollarna. Dock fick dom en jätte chans att göra 2-2 på ett jättefint inlägg från höger som en fri spelare fick gå upp och nicka på bara några meter från målet men han nickar den stenhårt i ribban och studsar ner i baken och då lyckas vi rensa bort bollen.
Lite senare i halvleken fick Renato chansen att göra 3-1 på ett halvt friläge med försvarar i ryggen och placerar bollen bredvid målvakten och dom flesta tror att den ska rulla in fint intill stolpen men den går i stolpen och ut.
I slutet av halvleken så får även Farstorp en straff och en kanonchans att göra 2-2. Även denna en billig straff. Men deras straffskytt är inte lika kylig och slår den högt över mål.
Farstorp har en press på oss efter straffen men lyckas inte göra mål även att det blev 6 övertids minuter. Dock hade Renato gärna sett att det skulle vart lite till då han skulle fått ett friläge med målet tomt från mittplan då deras målvakt hade gått upp på en hörna som vi var på våg att kontra på när domaren bestämde sig för att blåsa av matchen.
Jag vill ge plus till hela laget för en väl kämpande match och beröm till debuterande 14 åriga Lukas som kom in och visade kämpaglöd dom sista 10 minuterna.